Ny, hurtig og pålitelig Covid-19 test revolusjonerte arbeidet på ett akuttmottak i Sverige

Pasientene ble isolert i timevis på akuttmottaket mens de ventet på svar om de hadde Corona. Nå må de bare vente i 20 minutter.

Tidligere ble pasientene isolert i timevis på akuttmottaket mens de ventet på svar om de hadde Covid-19 eller ikke. En ny testmetode reduserte ventetiden til tjue minutter. «Den gjorde en slitsam jul på akuten lättare.», sier lege Mikael Stenkilsson ved Skåne Universitetssykehus (Sus) i Lund, hvor det nye instrumentet har vært i bruk døgnet rundt siden lillejulaften. Les hele artikkelen på Sydsvenskan sine nettsider.

Credo VitaPCR 

Hurtig og sikkert. På arbeidsbenken står de to instrumentene som har endret livet for pasienter og personal på akuttmottaket på Sus i Lund, Sverige.

Diskusjoner om antigentester med dårlig kvalitet

Her i Norge har det vært store diskusjoner om bruken av hurtige antigentester med dårligere kvalitet til fordel for raske svar. Raske svar gir en bedre smittesporing som igjen fører til reduksjon i smitte i kampen om å bekjempe det nye viruset. Men er det verdt det når en dårligere testkvalitet gir for mange falske resultater?

Pålitelige svar på kun 20 minutter og god tilgang på tester

Nå kan vi i Bergman Diagnostika endelig tilby en løsning som kan gi pålitelige svar med en RT-PCR analyse, gullstandard, på kun 20 minutter. Det er dessuten god tilgang på testkit og instrumenter fra produsent.

Laboratorietesting

Et unikt system – hurtig svar med gullstandard

Produktsjef Jørn Kolberg melder om følgende; «Dette systemet er så unikt, blant annet fordi man får svar på 20 minutter. Det benyttes en PCR metode (gullstandard) for oppkonsentrering av nukleinsyrer i prøven slik at små mengder virus kan detekteres. Metoden viser meget høy sensitivitet. Dermed vil systemet også være ypperlig til screening av personer med og uten symptomer (høyt/lavt virusinnhold). Siden instrumentet i tillegg er meget enkelt i bruk er det ypperlig for pasientnær analysering (POC).»

Større testkapasitet ute i felt

«Vita PCR er viktig å få ut på markedet for å gi et hurtigere testsvar og dermed få rask kontroll på lokale utbrudd. Det er behov for raske svar ute i felt og denne hurtigtesten gir teststasjonene enda større kapasitet, uten å gå på bekostning av kvalitet da dette er en meget sensitiv test.», sier produktsjef Sonja Tveiten

VitaPCR testsystem fra Credo Diagnostics

VitaPCR

Systemet, VitaPCR, fra produsenten Credo Diagnostics er perfekt for pasientnær analysering.

  • Systemnavn: VitaPCR
  • Testkit: VitaPCR SARS-CoV-2 Gen 2 Assay

Credo leverer også andre tester til VitaPCR systemet, deriblant Influensa A+B.

VitaPCR – Enkelt, hurtig, tilgjengelig

Forløp VitaPCR

Det er mange fordeler med produktet:  

  • Sensitivitet og spesifisitet: Produsentens studier viser en sensitivitet ned til 1 kopi/uL og en spesifisitet på 100%.
  • Kun 20 min. til resultat: Det tar kun 20 minutter fra prøve til resultat!

  • Ekstra utstyr: Man trenger kun vattpinne som legges rett i buffer som følger kitet (mangel på transportmedium er ikke lenger et problem).

  • Oppbevaring av kit: Kitene kan oppbevares i romtemperatur og dermed har man ikke behov for kjøleskap (reduserte kostnader).

  • Enkelt å frakte: Instrumentet er lite og kan dermed lett fraktes til andre steder.

  • Hands-on: Det er meget enkelt å utføre og man har ikke behov for molekylær bakgrunn for å sette i gang testene. Man trenger heller ingen IT-kunnskap for å operere instrumentet.

  • Levering: God tilgjengelighet på instrumenter og testkit.

Vil du ha mer informasjon?

Les mer om hurtigdiagnostikk på vår hjemmeside. Ta gjerne kontakt med produktsjef Jørn Kolberg (98 20 91 92) eller Sonja Tveiten (48 99 96 74) hvis du vil ha mer informasjon. Du kan lese mer om våre løsninger og informasjon relatert til korona her.