Oppdatering om koronasituasjonen til våre kunder

Vi tar et blikk på koronasituasjonen, både på hva som har vært og på situasjonen nå idag i Bergman Diagnostika.

En spesiell tid

Vi er inne i en spesiell tid på grunn av Korona. Etter å ha fått kontroll på den første smittetoppen i vår gikk smittesituasjonen i Norge over til en mer kontrollert situasjon. Etter en lengre periode hvor smitten var på et lavt nivå, har vi gått inn i en sesong hvor vi er mer innendørs  og vi ser nå ut til å være i en ny smittetopp. I denne spesielle tiden må vi lære oss å leve med mange innstramminger i samfunnet.

SARS-Cov2

Helsevesenet er forberedt

Helsevesenet har etter første smittetopp forberedt seg på at det kan komme flere. De har nå rustet opp testkapasiteten. Dette i kombinasjon med innstramminger i samfunnet, og at folk flest igjen har bidratt til å stramme inn på koronavettreglene, har ført til at den nye smittetoppen raskt ble bremset.

Fluent LiHa på OUS

Doblet testkapasitet på OUS/Rikshospitalet (Bilde: vg.no)

En del av den nasjonale beredskapen

Vi i Bergman Diagnostika er med våre produkter til helsevesenet en del av den nasjonale beredskapen. I tillegg til å bistå sykehusene med instrumenter til akuttmottaket og pipetteringsroboter som kan automatisere testingen på laboratoriene, kan vi også tilby flere forskjellige løsninger for virustesting. I denne tiden har det vært økt etterspørsel for nettopp blodgassinstrumenter, instrumenter for automasjon av testing for Covid og tester for Covid.

Tecan Fluent Robot

Tecan Fluent pipetteringsrobot

For å få en kjapp oversikt over disse testløsningene har vi laget en tabell over forskjellige tester og kontroller slik at det er enklere å finne ut av hva som passer best for nettopp ditt laboratorium.

Testing av virus

 

HER KAN DU LASTE NED EN OVERSIKT AV VÅRE LØSNINGER FOR PÅVISNING AV COVID-19

Helseminister åpnet PCR-laboratorium i mai

Vårt dyktige Tecan-team har jobbet iherdig med installasjon av pipetteringsroboter på Oslo universitetssykehusets (Rikshospitalet) nye PCR-laboratorium som i mai ble åpnet av helseminister, Bent Høie. Se innslaget fra NRK Nyheter fra åpningen i mai og les artikkelen fra laboratoriet på VG.no fra juni.

Heseminister klipper snor

Helseministeren klipper snoren ved OUS (Bilde:NITO)

Økte testberedskapen før ny smittebølge

Bakgrunnen for at så mange skal kunne testes for korona per uke er at regjeringen har bedt helseforetakene øke testberedskapen før nye smittebølger. Med hjelp av pipetteringsrobotene Tecan Fluent skal nå 100 000 personer kunne testes for korona hver uke. Les hele saken til NITO.

Koronasituasjonen i Bergman Diagnostika

Vi opprettholder våre tjenester

Vi ønsker å bekrefte ovenfor alle våre kunder og samarbeidspartnere at vi gjør det vi kan for å etterleve de oppfordringer og tiltak gitt av myndighetene. Samtidig opprettholder vi våre tjenester så godt det lar seg gjøre og på et tilnærmet normalt nivå. Alle våre ansatte kan treffes på vanlig måte per telefon og e-post, så ikke nøl med å ta kontakt med oss. 

Teknisk service av instrumenter og øvrig kundebesøk

For å sikre kontinuerlig drift av diagnostisk utsyr besøker vi kunder som normalt etter avtale. Dette gjelder både akutte behov for service og eventuelt forebyggende service og vedlikehold dersom det er påkrevd. Ved behov for haste-installasjoner eller ved spørsmål om produkter, reiser også våre produktsjefer ut til kunde etter nærmere avtale.

Geir og Morten på PCR-lab

Serviceingeniør Geir Kildal og produktsjef Morten Thorsholt på kundebesøk.

Ta kontakt ved behov

Vi ønsker alle våre kunder og samarbeidspartnere lykke til i tiden fremover. Vi er klare for små og store utfordringer, så ta gjerne kontakt ved behov.

Fyll gjerne ut interesseskjema for å spesifisere hva du ønsker mer informasjon om.

GÅ TIL INTERESSESKJEMA

Ønsker du å komme direkte i kontakt med en av våre produktsjefer?

GÅ TIL VÅRE PRODUKTSJEFER

Ønsker du å komme direkte i kontakt med en av våre serviceingeniører?

GÅ TIL VÅRE SERVICEINGENIØRER

Er det noe annet du leter etter?

GÅ TIL VÅRE KONTAKTSIDER.