HemoCue WBC DIFF ombord i SpaceX

Nedtellingen er i gang for den lille leukocyttelleren fra HemoCue . Les hvorfor NASA har satt WBC DIFF på listen av utstyr som sendes til romstasjonen 5. desember.

For omtrent ett år siden skrev vi om et HemoCue Hb 201+ instrumentet på dypet i forbindelse med et prosjekt i regi av NTNU. Nå er det HemoCue WBC DIFF sin tur å bli med ut i det ukjente, eller i det minste i en uvanlig setting for et diagnostisk instrument.

Om bord på Dragon – The 21st SpaceX Cargo Mission

Den neste SpaceX flyvningen til ISS-romstasjonen tar med seg et HemoCue WBC DIFF instrument. NASA vil teste om HemoCue-systemet kan bidra til bedre helseomsorg på en enklere og mer selvstendig måte for astronautene om bord romstasjonen. Den lille leukocyttelleren er unik i sitt slag og analyserer det totale antallet leukocytter med en 5-parts diff fra et lite stikk i fingeren - på 5 minutter.

Instrument ble klargjort på forhånd hos NASA og blir lastet om bord i SpaceX-raketten, klart til utskyting den 5. desember.

Målet er å teste om instrumentet fungerer like bra i et miljø uten tyngdekraft.

Du kan lese mer om alle forskningsprosjektene som blir med SpaceX Dragon-oppdraget og se videoen som viser klargjøringen av WBC DIFF her. https://go.nasa.gov/2VBEmW5 

Nedtellingen har begynt!

 

Enklere prosedyre og raskere svar på infeksjonsstatus - også på legekontoret/sykehjemmet

Det var for primærhelsetjenesten WBC DIFF ble utviklet og systemet ble lansert i 2010. Siden den gang har flere hundre helseinstitusjoner i Norge, og mange flere i verdenssammenheng, tatt i bruk den lille celletelleren fra HemoCue.

Tre enkle trinn og 5 minutter er alt som trengs for at legen får tilleggsinformasjon om infeksjonens karakter, noe som letter avgjørelsen om antibiotikabehandling. Les mer om HemoCue WBC DIFF her.

 

Ønsker du en demonstrasjon av HemoCue WBC DIFF-systemet, ta kontakt!