Microsemi CRP viser feilkoden A13 - No sample Adapter Alert

Adapteren er på plass i instrumentet og likevel vises feilkoden A13. Hvorfor det?

For å svare på det er det greit å forstå hvordan instrumentet kjenner igjen adapterne.

 

To forskjellige adaptere

Microsemi CRP har to forskjellige adaptere tilgjengelig:

  • en grå som passer til de standardglassene man bruker i Norge – skal alltid være i instrumentet og den lille grå tappen skal peke mot kl. 3 – se bildet nedenfor.

  • en rosa som passer for mikrotainer og som settes inn i den grå adapteren – den lille rosa tappen skal peke mot kl. 9 – se bildet nedenfor.

Har man tatt ut adapteren av instrumentet (for eksempel for rengjøring/desinfisering) er feilkoden enkel å forstå og løsningen er jo bare å sette adapteren på plass igjen i instrumentet.

Men så enkelt er det ikke hvis adapteren ligger tilsynelatende der den skal. Feilmeldingen vises hvis instrumentet ikke «ser» at adapteren sitter inne.
Måten instrumentet «ser» adapteren på er at den lille grå tappen på siden av adapteren står og peker mot kl. 3. Peker den mot annen klokkeslett «ser» ikke instrumentet adapteren.

 

Feilkoden kan ha 2 årsaker:

- den lille grå tappen peker mot et annet «klokkeslett» og instrumentet oppfatter at adapteren mangler - feilkoden vises.
Vær spesielt oppmerksom på det ved fjerning av den rosa adapteren, det er fort gjort at den grå adapteren også blir flyttet på.

- den lille grå/rosa tappen er brukket – ta kontakt med kundetjenesten for å bestille en ny adapter.

Trenger du hjelp?

Ta kontakt!

Martin Oma

Produktsjef

+47 92 46 21 56

Send e-post

MO

Nina Rismyhr

Produktsjef

+47 92 02 57 31

Send e-post

NR Hvit